Börsen

Balansen mellan bombmatta och pengamaskin

Jag tror jag tagit upp det här tidigare, men en bombmatta är för den som inte vet en typ av pengamaskin. Med hjälp av utdelningsaktier så försöker man få utdelning varje månad, och gärna så jämnt som möjligt. Vad som lockade mig var att man inte investerar hela året för att främst få avkastning i maj, utan att det händer saker hela tiden. Det motiverar mig att vara fortsatt insatt i börsen och gör det lite mer spännande

Vad jag nu insett är att jag kanske kollar lite för mycket just på bombmattan ibland, och borde prioritera pengamaskinen som en helhet mer. Jag är så fokuserad på att få jämn utdelning över alla månader att jag tar in aktier som delar ut alldeles för lågt, och dessutom missar många bra aktier bara för att de delar ut i t.ex. maj. Helt fel med andra ord.

För att fixa det här ska jag göra en genomgång av börsen och aktielistor, så fort jag har lite tid över. Jag kommer kolla igenom både bra svenska och amerikanska aktier för att hitta bra, stabila aktier med hög avkastning.
Förhoppningsvis resulterar det i köp som jag kan dela med mig av här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *