Sparande

Framtiden för portföljen

Så har hösten kommit på riktigt, och jag har precis som alltid börjat bygga bo inomhus. Istället för att ta mig ut vid första synen av solljus så sitter jag inne, dricker te och planerar om inredningen för majoriteten av lägenheten. Pluset med det är såklart att bokläsning och aktiespaning passar rätt bra in som aktiviteter.

Jag har gått igenom min portfölj en del i helgen. Försökt spana lite på förbättringsområden, funderat på vad som saknat och hur taktiken för hösten ser ut. Vad jag kommit fram till so far är att jag nu har uppnått en rätt bra täckning med utdelningarna per månad, med utdelning från minst tre bolag varje månad. Jag vill därför ta en paus från att plocka in nya företag i portföljen (om det inte blir ett riktigt köpläge dvs), och fokusera på att utöka mitt innehav i de aktier jag redan har. Allra helst vill jag öka i de månadsutdelare jag har, men dessa har ökat något rätt mycket sedan köp (+15%, +5%), vilket gör att jag vill avvakta tills de hamnar på en bättre nivå igen.

Annars är det nog ett bättre sparande som blir prioriteten i höst. Jag har hela våren känt att det blir lite för mycket spenderat varje månad, och har därför bland annat bestämt mig för att äta mycket mer matlådor. Tanken är att lyckas fylla upp mitt buffertspar till den nivå jag vill ha till årsskiftet, för att då kunna dubbla mitt sparande för utdelningsinvestering.
Nya lönen på fredag blir startskottet, så nu kör vi för en spararhöst! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *