Utdelning

Hej Kinnevik!

Det blev ett efterlängtat tillskott i portföljen idag, nämligen Kinnevik!
Jag har varit intresserad av Kinnevik ett bra tag, men tyckt att de haft alldeles för låg direktavkastning för att jag ska hoppa på. Nu, efter avknoppningen av MTG och några nyheter som inte togs emot väl av marknaden så hade kursen sjunkit till en nivå där jag kände mig bekväm att gå in. Direktavkastningen är inte hög (runt 2.8%), men den kommer tillhöra en av de mer stabila aktierna i min portfölj utvecklingsmässigt, och det behövs också. Jag tycker Kinnevik verkar stabilt, och har haft en fin långvarig uppgång om man bortser från det plötsliga fallet efter MTG. Men det är precis såna chanser jag gillar; att ha ett företag under bevakning en längre tid, vänta, och sen slå till när något händer med kursen. Hur vida det var ett genidrag eller en förlust får framtiden utvisa. 🙂

För att ha pengar till köpet av Kinnevik så valde jag att sälja av lite av mitt innehav på Byggmax, som jag köpte på senaste rapportfallet med ett GAV på 35.90kr.  Jag tyckte ändå att jag hade lite väl mycket vikt där, så jag valde att sälja av ungefär en tredjedel av mitt innehav med en vinst på 10%, vilket jag är jättenöjd med!

Nu hoppas jag börsen fortsätter imorgon som den gjorde idag, så tar vi ett litet snack om framtiden och marknaden då. Hej så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *