Börsen

Livspussel, Clas Ohlson och Swedbank

Efter två extremt hetsiga veckor med jobb och resande, så har både börsen och skrivandet har fått stå lite tillbaka. Det har såklart inte stoppat saker från att hända i portföljen, som tuffar på uppåt rätt bra i nuläget.

En (halv)stor händelse under tiden var att Clas Ohlson släppte en delårsrapport som fick aktien att sjunka med mer än 10% på två dagar. Rapporten var helt enkelt svagare än vad marknaden hoppats på då tillväxten inte nådde upp till de mål som satts. Aktien är redan lite av ett sorgebarn för min del då jag köpte den som en av mina första aktier, men jag tror att den kan hämta sig till bättre nivåer än vad den ligger på nu. Jag har redan gjort mig av med halva innehavet vid uppgången till 85kr, så den andra halvan får ligga kvar ett tag.

Såg precis också att FRA släpper rapporten från sin granskning av Swedbank på fredag. Det är alltså nu vi får veta storleken på penningtvätten, om det blir några böter och vad som händer härnäst. Aktien kan med andra ord antingen sjunka som en sten eller stiga, vilket det blir får vi se. Personligen tror jag mer på att vi kommer stiga efter rapporten. Det baserar jag främst på två faktorer; den korta tiden som FRA behövt för att utreda, och att mycket av informationen visat sig vara presenterad redan. Om detta vore en superhärva likt Danske Bank’s, så tror jag inte att man kunnat nysta upp den och vara bekväm med att presentera en rapport på under 30 dagar. Dessutom har mycket av informationen varit från just den härvan (inte någon ny), och vissa saker har visat sin vara anmälda redan. Men vi for se, jag kan lika gärna ha fel och få bevittna ännu ett jätteras på fredag.

Jag håller tummarna, så får vi se om det finns någon anledning att fira i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *