Utdelning

Portföljutveckling – 4 mån

Nu är det blotta 4 månader sedan jag startade min utdelningsinvestering och 6 månader sedan jag började med fonder och aktier, men jag tänkte att det kunde vara roligt att göra en liten portföljuppdatering!
Fyra månader är knappast någon kvalitetsstämpel på en portfölj, men jag tycker ändå att det är roligt att kolla på, om inte annat för att peppa sig själv och få tillfälle att reflektera lite.

Efter fyra månader är alltså min portfölj upp 9.3%!
Det känns jättekul, och jag är så nöjd med utvecklingen fram till idag. För att vara lite konstruktiv så har jag försökt komma på anledningar till att det gått så bra hittills, men kollar man på grafen så syns det rätt snabbt att jag mer eller mindre följer marknadsutvecklingen bara.

Ska man kolla allmänt på vad min portföljs styrka är så skulle jag säga att det är dels den höga avkastningen (för tillfället runt 5.6%) och dels att jag gör rätt många aktiva affärer. Förutom månatliga inköp så tar jag då och då hem vinsten i en aktie, och placerar den i någon annan som jag tycker har köpläge. I majoriteten av fallen har detta gått bra, nu senast i Kinnevik som är upp 5% på ungefär en vecka.

Jag har funderat på att flytta min portfölj till Nordnet för att kunna dela den på Shareville i framtiden, men jag tycker om Avanzas interface mycket bättre vilket gör mig lite kluven. Jag stannar på Avanza i alla fall till årsskiftet, så får vi se sedan.

Nu ska jag njuta av att helgen startat, lönen finns på kontot och mest av allt; att jag får sovmorgon imorgon.
Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *