Börsen

Swedbank föll på rykten om penningtvätt

Satt och jobbade idag, fokuserat och helt obrydd om allt vad börsen heter när en newsalert från aftonbladet swishade in. Den berättade såklart om det faktum att Swedbank föll fritt på börsen efter senaste nyheten om misstänkt penningtvätt.

För den som inte läst nyheterna om det idag så handlar det kort om att Uppdrag Granskning har utrett Swedbank efter problemen som i höst drabbade Danske Bank, och funnit liknande tecken på penningtvätt. Eftersom penningtvätt är extremt allvarligt för banker och kan innebära skyhöga böter så dyker börsen direkt. Resultatet idag var alltså att Swedbank slutligen backade med 13,64%, vilket är ganska maffigt för en stor bank.

Jag tror att det här är temporärt, att marknaden reagerat för hårt på något som ännu bara är rykten och att den ev. kommer fortsätta sjunka lite till, men att den sen kommer tillbaka på samma nivåer som förut. Det kommer att ta längre tid än i oktober, men jag tror att det kommer följa samma mönster med att fortsätta nedåt, för att sedan gå upp igen. Viktigt att påpeka (för alla de som vill dra paralleller till Danske Bank) är att det där handlade om konstaterad penningtvätt om 2 000 miljarder, medan vi här snackar misstankar om penningtvätt för 40 miljarder.

Jag passade i vart fall på att handla lite mer idag, och det kommer jag fortsätta göra om den faller mer. Att man dessutom får utdelning redan om (lite mer än) en månad sitter ju inte heller fel. Nej, jag sitter nog stilla i båten denna gång och fortsätter sippa på mitt te. 🙂

Disclaimer: Gör alltid din egen research innan ett aktieköp. Inga inlägg på den här bloggen är rena köpråd, enbart tips och redovisningar av egna tankar och köp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *