Utdelning

Vinstvarningar och mindfullness

Har spenderat mina första vakna timmar med att försöka komma igång med dagen, förgäves.
Vissa helger är helt enkelt inte till för att få saker gjorda. Istället kommer det bli frilansande som hobbyinredare, experiment i köket, och kanske lite målande.
Jag skulle bedöma mina målningskunskaper som strax över min sexåriga brorsdotters, men jag har upptäckt att det är en överraskande bra avslappning. För att inte tala om en väldigt mysig aktivitet nu när mörkret och kylan börjar närma sig.

Portföljmässigt slutade veckan bra förutom att MQ tvingades vinstvarna, något som sänkte aktien med strax över 8% och raderade min tidigare uppgång. Men det är sånt man får räkna med, och jag har inte heller gått in särskilt tungt just tack vare risken. Jag hade tidigare Byggmax när de fick vinstvarna före sin rapport, och då slutade det med att förväntningarna sänkes och den därför rusade vid rapporten, så med andra ord är inte loppet kört än. Det är precis de risker man löper vid köpen av utdelningsraketer, och det är precis därför man får avväga om de passar in i just din portfölj.

Nu måste jag tyvärr springa vidare, men jag tittar in senare ikväll för att skriva lite mer om de kommande månaderna och vad jag tror valet 9:e september får för påverkan på börsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *