Utdelning

What about sälj-lägen?

Jag gjorde för ett tag sedan ett inlägg om köplägen, men insåg idag att jag inte nämnt något om sälj-lägen.
Det är en fråga jag sett rätt ofta, så jag tänkte ta och dela min taktik. Om jag köper en långsiktig aktie så planerar jag så klart inte att sälja den (t.ex. Kinnevik), medan jag kan köpa och sälja vid olika lägen på en kortsiktig.

Sälja på plus
I regel bestämmer jag mig alltid först på en kortsiktig aktie hur mycket jag vill tjäna. Är det hög risk så kanske jag vill sälja vid 15%, och på något stabilare kanske jag nöjer mig med 10%. Eftersom att jag bestämt en siffra från början så behöver jag aldrig fundera på om jag tror att den ökar mer – för jag är redan nöjd med min vinst. Då slipper man tveka, och sedan sälja i panik när den går ner.

Sälja på minus
Att sälja på minus är något jag fortfarande kämpar med. Jag har fått höra att samma taktik som för att sälja på plus borde användas, men jag har inte riktigt börjat med det i praktiken än. Jag tänker mig framöver att en bra gräns bör ligga nånstans vid -10%, men det återstår att se hur jag slutar upp. Det är definitivt något att jobba på, så jag i framtiden slipper sitta på surdegar som LeoVegas, som i skrivande stund ligger på ungefär -28%.

Som sagt är jag mycket bättre på att sälja på plus än sälja på minus, och det kanske egentligen inte är så konstigt. Det är ju så mycket roligare att tjäna pengar än förlora!
Nu ska jag värma mig en kopp te och fundera lite på hur mitt arbetsliv ska se ut i framtiden.
Hoppas ni får en fin onsdagskväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *